Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

"Ταξίδι στον μαγικό κόσμο της γνώσης"

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ:

«Αν με πάρεις στα χέρια σου, είμαι φτερούγες και αγκαλιάζω.
Αν με κλείσεις στην καρδιά σου, είμαι φύλακας και ζεσταίνω.
Αν με βάλεις στο προσκέφαλό σου είμαι φύλακας άγγελός σου.
Αν σου γίνω θύμηση, σ’ ευχαριστώ που μ’ έκανες ψυχή σου».  
                                                              (Γιώργος Κρόκος)

Όλοι γνωρίζουμε  ότι το  το καλό βιβλίο παίζει σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών γι αυτό και  όλοι, σχολείο και οικογένεια, πρέπει  να προσπαθούμε να καλλιεργούμε  την αγάπη των παιδιών για το βιβλίο... να εμπλουτίζουμε τις βιβλιοθήκες μας, με ποικιλία  ποιοτικών και αξιόλογων βιβλίων... να φροντίζουμε για τη διαμόρφωση  του χώρου της βιβλιοθήκης μας ώστε να είναι ελκυστική και να αξιοποιηθεί κατάλληλα από τα παιδιά για να τα βοηθήσει και να τα οδηγήσει μέσα από ένα "μαγικό" ταξίδι στην κατάκτηση της γνώσης.

Μέσα από την υπέροχη ιστορία της συναδέλφου κ. Ματούλας από το 5ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής τα "Απίθανα Νηπιάκια" μας με συνοδοιπόρο τον "Κάπτεν Μπουκ" έκαναν το δικό τους  "μαγικό" ταξίδι στο νησί της γνώσης!!!


"Ένας μικρούλης πειρατής ο Κάπτεν Μπουκ, ταξίδευε με το πειρατικό του καράβι σε θάλασσες μακρινές, με μοναδική παρέα τον πολύχρωμο παπαγάλο του, τον Κλοκλό... σ' ένα από τα ταξίδια του έσωσε έναν λιπόθυμο  γέρο ψαρά ο οποίος κολυμπούσε προσπαθώντας να σωθεί από τη μανιασμένη θάλασσα... ο γέρο ψαράς για να τον ευχαριστήσει του χάρισε ένα σεντουκάκι που έκρυβε μέσα  έναν πολύτιμο θησαυρό... αυτός ο θησαυρός  θα τον βοηθούσε να μπει σε μια σπηλιά που βρισκόταν στο νησί της γνώσης κι εκεί μέσα θα έβρισκε τους θησαυρούς όλου του κόσμου!!!"




"Να το παίξουμε κυρία;" 
"Να το παίξουμε"
Φτιάξαμε τα αξεσουάρ για τη δραματοποίηση,  πήραμε υλικά μέσα από την τάξη μας για το σκηνικό μας και το "μαγικό" ταξίδι ξεκινά...




























Πατήστε επάνω να δείτε το video με τη δραματοποίηση και τις ζωγραφιές των παιδιών


Πήραμε τους "πολύτιμους θησαυρούς" από το νησί της γνώσης, τους φέραμε στην τάξη μας για να φτιάξουμε τη γωνιά με τους "πολύτιμους θησαυρούς" τη γωνιά της βιβλιοθήκης μας!!!