Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Μετάφραση

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ανακυκλώσιμο χαρταετό για περιβάλλον καθαρό!!!

Το πέταγμα του χαρταετού έχει βαθιές ρίζες στην αρχαία Κίνα

Η ιστορία του χαρταετού, φαίνεται ότι ξεκινά από το 1000π.Χ. Για πρώτη φορά ο χαρταετός, έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό από την Κίνα! Ο πρώτος χαρταετός που κατασκεύασαν οι Κινέζοι ήταν από μετάξι και μπαμπού ενώ είχε την μορφή δράκου. Ο «δράκος» αποτελούσε για την Κίνα, ιερό – θεϊκό σύμβολο και ένα αντικείμενο θαυμασμού και λατρείας.

Πώς  ξεκίνησε η κατασκευή του χαρταετού; 
Πατήστε εδώ 

Προτού φτιάξουμε το δικό μας χαρταετό ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε μια υπέροχη ιστορία με τίτλο: "Ένας χαρταετός από ανακυκλώσιμα υλικά" Μαζευτήκαμε στην παρεούλα και  διαβάσαμε την ιστορία:
"Πλησίαζε η Καθαρά Δευτέρα κι ο κυρ Πάνος πήγε στη φύση για να βρει υλικά και να φτιάξει έναν χαρταετό. Πήρε ανακυκλωμένο χαρτί , τα καλάμια που βρήκε στη λίμνη και έφτιαξε με πολύ μεράκι έναν υπέροχο χαρταετό. Την ουρά την έφτιαξε από κορδέλες που έκοψε από πλαστικές σακούλες  του σούπερ μάρκετ. Το πρωί της Καθαρής  Δευτέρας τον πήρε ια με αυτούς που είχε αγοράσει από έναν έμπορο και πήγε να τους πουλήσει. Ποια θα είναι η τύχη του πανέμορφου αυτού χαρταετού που με τόσο αγάπη τον έφτιαξε ο κυρ Πάνος; Θα τον αγοράσει άραγε κανείς;"

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αυτήν την υπέροχη ιστορία της συναδέλφου Ανθής Ζήση 

Τα Απίθανα Νηπιάκια μας, ευαισθητοποιημένα σε θέματα ανακύκλωσης και με αφορμή την ιστορία, προτείνουν να φτιάξουμε κι εμείς χαρταετό με ανακυκλώσιμα υλικά και να στείλουμε το δικό μας μήνυμα:. 
"Ανακυκλώσιμο χαρταετό για περιβάλλον καθαρό"
Πήραμε ανακυκλώσιμα υλικά που έχουμε στην τάξη, χαρτόκουτο, πλαστικά καπάκια, πλαστικές χρωματιστές σακούλες, περιοδικά, καραμελόχαρτα και με χαρά αλλά και μεράκι κατασκευάσαμε κι εμείς το δικό μας χαρταετό.




















Και  δεν μείναμε μόνο σ' αυτό, συνεχίσαμε φτιάχνοντας και ατομικούς χαρταετούς από περιοδικά.















Οι χαρταετοί μας έτοιμοι να πετάξουν ψηλά!!!


Ακούσαμε και μάθαμε το τραγουδάκι:


Και το δικό μας βιντεάκι με την κατασκευή του χαρταετού μας. Απολαύστε το!!!